Δελτίο μετακίνησης ΑΜΕΑ έτους 202….

Χορήγηση και ανανέωσης καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ με τα αστικά & υπεραστικά λεωφορεία κοινωνική πολιτική

Χρόνος διεκπεραίωσης: Αυθημερόν

Αριθμός αιτήματος: 326
Τελευταία ενημέρωση: 07-06-2022

Οδηγίες - παρατηρήσεις

Με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου καθορίζεται η έναρξη και η λήξη της διαδικασίας η επικρατούσα περίοδος εξυπηρέτησης 1-02 του έτους έως 31-10 του ιδίου έτους. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται από την Δ/νση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου και τα ΚΕΠ της περιφερειακής ενότητας Ηράκλειου. Σε περίπτωση απώλειας της απόφασης αναπηρίας η οποία έχει ισχύ η Δ/νση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας μπορεί να την αναζήτηση από τα αρχεία της αν δεν ισχύει ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει νέα απόφαση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

Προϋποθέσεις

Άτομα Ελληνικής υπηκοότητας,η΄ υπηκόοι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οι-κονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),ή υπηκόοι των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το ν.δ. 4017/1959 (Α' 246),ή υπηκόοι κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, ή αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ατομικο εισόδημα μικροτερο ίσον των 23.000€ ή οικογενειακό μικρότερο και ίσον με 29.000€ ( αν υπάρχει και δεύτερο μέλος οικογένειας με ποσοστό αναπηρίας τουλαχιστον 67% το εισόδημα το οικογενειακό προσαυξάνεται για κάθε άτομο κατά 5.600€ με τις παραπάνω προυποθέσεις ο ενδιαφέρομένος δικαιούται καρτά μετακίνησης με εκπτωση 100% με τα αστικα λεωφορεια του νομού και εκπτωση 50% με υπεραστικα λεφορεία. όταν το εισόδημα υπερβαίνει τα παραπάνω πόσα ο ενδιοαφερόμενος δικαιούται μόνο για υπεραστικά. Τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% που πάσχούν από Νοητική Υστερηση, λοιπές Διαχυτές Παιδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές, Τυφλοτητα δικαιούνται και κάρτα συνοδού.

Δικαιολογητικά

1.Αίτηση 2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας 3. Τελευταίο εκκαθαριστικό 4. Απόφαση αναπηρίας 5. Δυο φωτογραφίες για νέες κάρτες. για τα ανήλικα παιδιά επιπλέον 1.Πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης 2. Τα δελτία ταυτότητας και των δυο γονέων ή δικαστική επιμέλεια σε περίπτωση διάστασης η΄ διαζυγίου για τους υπηκόους τρίτων χωρών που υπέστησαν εργατικό ατύχημα , διαβατήριο και άδεια παραμονής. για τους πρόσφυγες άδεια παραμονής. για τους υπηκόους κρατών μελών ε.ε. διαβατήριο.

Νομοθεσία

Κάθε έτος εκδίδεται από το αρμόδιο υπουργείο νέα ΚΥΑ

Αρμόδια Διεύθυνση

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ


Επιλέξτε την Περιφερειακή ενότητά σας, για να βρείτε τη κοντινότερη αρμόδια υπηρεσία που προσφέρει την επιλεγμένη υπηρεσία:


Κτίριο: Υγείας   Δ/νση: Τηλέμαχου Πλεύρη 2

Για περισσότερες πληροφορίες 2813410720 & 705